Despre Sighisoara
Lu - Du 09:00 to 24:00
+40 721 818695Oras roman la origini, Sighisoara este unul dintre cele mai mari orase medievale care exista in lume la ora actuala. Aici exista o cetate fortificata amplasata pe varful unui deal, intrari si pasaje secrete, un turn cu ceas datand din secolul al XIV-lea, precum si casa in care a locuit Voievodul Vlad Tepes.

Arhitectura cladirilor din centrul vechi al Sighisoarei au fara indoiala o influenta germana. Acelasi stil de constructie se gaseste in orasele vechi in Germania cum ar fi Nuernberg sau Rothenburg a. d. Taube. Stilul unde lemnul este folosit pentru sprijinirea zidurilor este numit "Fachwerkhaus". Ochii admiratorului raman uimiti de bogatia formelor architectonice cind paseste prin aceste locuri.

Cladiri din centrul orasului (str. Herrmann Oberth) specifice orasului vechi de jos, bogate in culoare si animate de forfota locuitorilor. Locuite cindva de mari personalitati culturale germane si romane, au fost transformate in decursul timpului in mici unitati mestesugaresti si comerciale. Privirea vizitatorului este atrasa de contrastul culorilor pastelate ramase relativ neschimbate inca de la constructia cladirilor. Bogatia si coloritul figurinelor si ale filigranelor deasupra boltilor si ferestrelor intregesc architectura acestora si impresioneza prin diversitatea lor. Aspectul pitoresc si ambienta orasului devin pentru observatorul acestuia o calatorie in evul mediu. Sighisoara este intr-adevar detinatoarea atitor frumuseti spirituale si materiale si inca un burg al misterelor si ca pe orice mister, sa-l lasam sa doarma invaluit in tacere, poate are o sansa sa fie incununat cu aura stralucitoare a legendei.

Referinte booking.com

Vremea in Sighisoara

Rain

3°C

Sighisoara

Rain

Umiditate: 93%

Vant: 16.09 km/h

  • 24 Mar 2016

    Innorat 6°C -3°C

  • 25 Mar 2016

    Partial innorat 8°C -4°C

Unde ne gasiti

Contact rapid